"Gent M is een groep jonge, creatieve Gentenaars die al vier jaar op rij gespreksavonden - nerd nights was de eerste werktitel - organiseren op verschillende locaties in de stad. Het concept: gratis, niet langer dan negentig minuten en steeds gefocust op digitale evoluties en creativiteit. Gent M is de organisatie die onder andere burgemeester Termont op Twitter kreeg in 2011, met het bekende succes tot gevolg."

Het Nieuwsblad, 2015

OVER GENT M

Dai is wat journalist Bert Staes schreef naar aanleiding van de start van het nieuwe seizoen in mei 2015. Waarvoor dank, want ik zou het niet beter kunnen zeggen. Gent M is vanalles: een organisatie, een inspiratie, een netwerk, ... en vooral een passie. Een beetje geschiedenis: in maart 2011 sloegen Bart Meyskens en ik de handen in elkaar voor Gent M. Qué? In de pop-up bar Nr. 13 vond gedurende tien opeenvolgende avonden een eerste reeks talks over digitale creativiteit plaats: analoge gespreksvormen (talks, Q&A’s, pecha-kucha’s, debatten…) over digitale onderwerpen. Aanleiding was de komst van De Krook - toen nog de Waalse Krook. "Digitale creativiteit in Gent" werd de baseline, de initialen van Garage Magy het logo. Doorheen de jaren werd Gent M meer een netwerk van ondernemers, studenten, creatieven dan een loutere informatie-plek.

Iedere Gent M meet-up draait rond een specifiek onderwerp, is volstrekt informeel en volledig gratis en open voor iedereen. Met de uitgespaarde centen kan je pintjes en gin-tonics kopen zodat je handen niet meer vrij zijn om businesscards boven te halen. Want netwerken is net twerken.

Op dinsdag 5 mei 2015 ging de vierde Gent M-reeks van start, die ‘Togetherness’ heet. Waarom dit thema kan je hier lezen. Een event is leuk en inspirerend, maar ook ephemeer. In de zomer van 2015 opperde  iemand een podcast te maken. Sinds november maak ik samen met de Gent M nerds How Life Works. Een radioprogramma over leven in verandering. 

Gent M opereert volledig onafhankelijke vanuit vzw Mijn Gent. De vzw heeft geen vaste middelen, wel enkele trouwe partners en vooral een hechte groep medewerkers, vrijwilligers (vrienden ondertussen) die Gent M mogelijk maken.

 
gentm_radio_cover-08.png

deze mensen waren reeds te gast op Gent M