“I’ve been involved in music all my adult life. I didn’t plan it that way, and it wasn’t even a serious ambition at first, but that’s the way it turned out. A very happy accident, if you ask me. It’s a little bit strange, though, to realise that a large part of my identity is tied to something that is completely ephemeral. You can’t touch music - it exists only at the moment it is being apprehended - and yet it can profoundly alter how we view the world and our place in it.”
— How Music Works

Zo begint David Byrne zijn boek How Music Works. Herkenbaar vind ik dat. Door een decennium als dj door het leven te gaan, kreeg ik niet alleen inzicht in events en media-beleving, ik zat bovendien op eerste rij om de nieuwe (so-called sociale) media de muziek-industrie te zien veranderen. Meer nog, ik werd, net zoals Byrne beschrijft, geschoold in werken met mensen en ontastbare boodschappen. 

Zowel in de talrijke community projecten van Avenue L (pop-up Café’s, campagnes, koffiebars, events, …) als de crossmedia projecten bij Fisheye was de uitdaging vaak om het onzichtbare vorm te geven. Vijf jaar Gent M organiseren was daarin ook een grote hulp. De meer dan 30 evenementen over ‘digital’ en ‘disruption’ (5 jaar geleden heette dat nog niet zo) hebben mijn wereldbeeld verruimd. Als gastheer van Gent M heb ik het privilege de meest inspirerende denkers en doeners van het Vlaamse innovatie landschap persoonlijk te leren kennen. 

Mijn professioneel bochtenwerk van de laatste 15 jaar heeft me een interessante combinatie skills aangeleerd. Het heeft me in de eerste plaats een verbindingsdenker gemaakt. Het verband zien tussen de dingen, daar een waarde in vinden en het tastbaar maken in een project of productie. Dat pas ik toe in de volgende werkvelden: innovatie, storytelling, digitale transformatie, media & beleving.

 

expertises:

PUBLIC SPEAKING

COLLABORATIVE INNOVATION

VIRTUAL REALITY

digital storytelling

EXPERIENCE MARKETING

MEDIA & MUSIC

Currently working on:

Op dit moment gaat mijn energie naar twee projecten.

Onder de naam VRT Sandbox helpen we Belgische startups te innoveren en bedrijven te innoveren door samenwerkingen met de VRT op te zetten. Op deze manier kan VRT met cutting-edge producten en processen uit de private markt aan de slag.  Het is een vorm van open innovatie die ook een leuke plaats verdiende. Het Sandbox kantoor is ook een open office voor iedereen die geen schrik heeft van verandering.

Het Design museum Gent help ik bij het maken van een tentoonstelling over technologie. Het is een co-productie tussen Vitra DesignmuseumMak Vienna en Design museum Gent. De tentoonstelling gaat open in februari 2017 en reist naar Gent tegen eind 2017. Doorheen de tentoonstelling stellen we de vraag hoe we ons als mens verhouding tot robots.