GentM #36 over onzichtbare togetherness

Gent M #36 met Bart Becks en Wim De Waele. Een avond voor zowel intra- als entrepreneurs. Voor iedereen die insights in de Vlaamse innovatie en ondernemerscultuur wil...

Het handige aan een organisatie als Gent M is dat je zonder reden of verplichting en slechts 2 weken op voorhand een extra evenement kan opzetten. Zelf wanneer een medewerker zegt: “ik zie het niet direct hoor, de togetherness”. Wel ja, net daarom! Gent M #36 over onzichtbare togetherness

Want wanneer zowel Wim De Waele en Bart Becks in dezelfde week hun functie bij iMinds (de één als CEO, de ander als Chairman) officieel inruilen voor een uitdaging ‘in de privé’ wil ik weten wat er aan de hand is. Ik wil vooral weten of ze tevreden zijn van hun werk, wat ze bereikt hebben? Wat er veranderd is? Digitale technologie is zo aanwezig dat het bijna onzichtbaar wordt dezer dagen. Dat alleen al was helemaal anders toen Gent M opstartte in 2011. Daarnaast is ook ondernemen hip en sexy geworden. Everybody can be an entrepreneur! Ook daar zitten ze voor iets tussen.

GentM #36 over Tastbare togetherness. Noem het een broedplaats of een ecosysteem. Via een conferentie in Brussel of stadsdeel in Gent, beide heren geloven heel hard in de fysieke kracht van een netwerk.

En Europese togetherness ook, want er is iets met Europa aan de hand. Meer en meer worden de pijlers van lokale ondernemers op Europa gericht. Komt dat door de Europese cultuur of is het als springplank naar de wereld? Ik wil weten waarom!

Maar vooral onzichtbare togetherness. Want Bart en Wim zijn vooral mentaal verbonden. Allebei altijd de laatste die de venue verlaten (om maar een voorbeeld te geven). De toon zetten heet dat. En vooral, een cultuur kweken. Dat is waar we hen dankbaar voor mogen zijn, geloof ik.

Gent M #36 met Bart Becks en Wim De Waele. Een avond voor zowel intra- als entrepreneurs. Voor iedereen die insights in de Vlaamse innovatie en ondernemerscultuur wil.