Mail: “Bruce Sterling”

Een mail aan Wim De Waele en Bart Becks, die op het moment dat ik de brief schreef op doorreis waren in de VS. Zowel Bart en Wim hebben met de dagen volgend op de mail vriendelijk en attent geantwoord.

Hey Wim, Bart,

kennen jullie Simon? Het is een goede vriend van me, de peter van Otis ook. De man met wie ik veel muziek gemaakt heb. 

Simon stuurde me deze ochtend een email met de titel BAM. Aangezien we gisteren samen aan het dansen waren op de afscheidsrave van 10daysOff in de Vooruit had ik een houseplaat verwacht. Of techno eerder, Simon kennende. 

Simon is zo iemand die soms veel tijd heeft, of neemt. Ik durf het hem wel eens kwalijk nemen. Alsof ik die tijd niet heb (noch neem). Hij stuurt me dan emails met gedachten, bedenkingen bij artikels, documentaires of interviews. Hij stuurt me zelf boeken (die ik moet lezen volgens hem). Pakjes van Amazon. Leuk.

In die traditie bleek zijn BAM mail geen techno-knaller te zijn maar een link naar een talk van Bruce Sterling. De talk duurt 22 minuten en je zou echt eens moeten kijken. Sterling praat in Barcelona over smart cities, over disrupted technology. In de zaal zit de munteenheid van de smart city, de maker-movement, de creatieve entrepreneur. De welbeminde en veelbeschreven doelgroep van Gent M, De Krook of iMinds.

Het verhaal deed me denken aan wat je onlangs zei, Wim, na je laatste bezoek aan de VS. Het was iets in de trend van: wie gaat al die werkgelegenheid opvangen? Misschien citeer ik je verkeerd, maar het was een uitspraak die daar op leek en me bijgebleven is. Het deed een belletje rinkelen. Deze talk van Bruce Sterling doet dat ook. Het biedt een interessante kijk op het Silicon Valley ideaal. Het deed me denken aan jullie uitstap in de VS nu: de internationalisering van iMinds. Wat zou dat betekenen, vraag ik me dan af? Ik zou het er graag eens over hebben met jullie. Daarom alvast deze mail. Hopelijk heb of neem je de tijd om hem te lezen ;-)

In ieder geval, doe ze daar de groeten in Vegas. Ik ben er exact 5 jaar geleden getrouwd. 

groet

Fredo