Dat doet me denken aan een verhaal...

Saskia Scheltjens schreef een nabeschouwing bij Gent M #34. Het was een avond over spontane togetherness waarbij Hannes Couvreur het over de kracht van verhalen had. We hebben er onder leiding van Hannes een demo gedaan van That reminds of a story, een verhalenconcept om mensen elkaar te laten vinden. Heet boeiend. Saskia schreef er een mooie en persoonlijk artikel over.

Ze noemde het 'A conversation piece' en het is een tekst die me aansprak en ontroerde. Toen ik het gisterenavond (eindelijk) las, kreeg ik het gevoel dat ik klaar was met Gent M. Mooier als dit zal het niet worden. Maar misschien ben ik vooral klaar voor de volgende stap. Ik denk het wel. To be continued… De tekst begint zo: 

Deze #GentM reeks draait rond het thema ‘togetherness’. Een Engels begrip dat bij een eerste voorbereidende bijeenkomst bij ‘In the Pocket’ met veel aplomb en een tikkeltje uitdagend op de muur werd geprojecteerd. Een avond wild gebrainstorm volgde. Het blijkt een begrip te zijn waar veel mensen zich door voelen aangesproken maar wat om één of andere reden ook lang vaag bleef, zelfs na de eerste avonden van deze serie. Pas op de avond met Hannes Couvreur op 26 mei 2015 had ik voor het eerst het gevoel dat we dat woord dichterbij kwamen. En dat dat belangrijk was. Waarom? Dat is wat ik in deze tekst wil proberen te ontdekken. Als het over zaken gaat die me na aan het hart liggen ben ik van het langzaam herkauwende soort.